17.01.2020Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Nota de PremsaServeis GeneralsComunicació
19 ambulàncies bàsiques i 2 de suport vital cobriran les emergències mèdiques al Maresme

El Servei Català de la Salut i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han presentat, a la seu del Consell Comarcal, el nou model del transport sanitari urgent al Maresme. La principal novetat del nou model és la separació entre el que són serveis programats i serveis d'emergència i d'urgència. Fins ara tots els serveis els prestaven els mateixos vehicles. Ara, però, el servei programat el faran unes ambulàncies i el que són urgències i emergències quedaran cobertes per unes altres ambulàncies especials, pintades en tons grocs i carabasses.
El conseller delegat del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM), Jaume Montfort, ha explicat que, a partir del mes de juliol, el territori del Maresme quedarà cobert per 2 ambulàncies de suport vital, que prestaran servei les 24 hores del dia i que estaran ubicades a Mataró i Calella, i per 19 ambulàncies bàsiques. D'aquestes, 14 estaran en servei les 24 hores del dia i 5 faran jornades de 12 hores. A més, com a reforç, durant els mesos d'estiu es compatarà amb 4 ambulàncies bàsiques més (2 de 24 hores i 2 més de 12 hores).

Tot i aquest desplegament, el nou Sistema d'Emergències Mèdiques estarà coordinat des d'un únic punt centralitzat, el que facilitarà la mobilitat de recursos d'un territori a un altre en cas de necessitat. A més, totes les unitats estaran cotnrolades mitjançant GPS i disposen de sistema radiofònic mòbil.

Per a més informació, podeu consultar el Dossier informatiu facilitat pel Servei d'Emergències Mèdiques.

Informació publicada el 30 de juny de 2006
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12