24.06.2018Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
La Comarca
ajuntamentspoblació del maresme
mitjans de comunicació locals i comarcalsResultats electorals

El Maresme

La comarca del Maresme, amb 398,5 kmde superfície, és una de les set comarques més petites de Catalunya. Tot i això és la quarta comarca més poblada.

Situada a l'est del país, s'estén a través d'una franja de territori estreta i allargada entre la Serralada Litoral i la costa. Muntanya i mar que fan que parlem d'un territori identificat amb el verd i el blau. Una comarca, a més, amb una climatologia privilegiada gràcies a la protecció de la serralada. Gaudeix d'un clima agradable, mediterrani, de cel clar i lluminós que li permet gaudir d'un 75% de dies assollejats a l'any. 

La comarca està formada per 30 municipis amb una població que oscil·la entre els gairebé 700 habitants d'Òrrius i els 124.000 de Mataró que n'és la capital administrativa.

Apunts històrics


moure's en transport públicturisme maresmeMeteomar-El temps
Destaquem:

màquines actuant a les platges

El Comissionat per a la Preservació del Litoral del Maresme, format per representants de tots els grups comarcals i la Plataforma Preservem el Litoral, va mantenir ahir una reunió per analitzar la pèrdua de platges i les actuacions a emprendre. Dues conclusions: Cal una actuació coordinada i és necessari disposar d'assessorament especialitzat que permeti prendre decissions avalades per informes tècnics. En aquest sentit, el Consell Comarcal, tot i no tenir competències en la façana litoral, ja s'ha ofert per dinamitzar punts de trobada municipal que permetin que, en paraules del president Miquel Àngel Martínez i Camarasa, "el territori enforteixi el seu posicionament amb una única veu". En aquest sentit, es convocarà una reunió amb tots els ajuntaments de municipis costaners i es posarà sobre la taula la necessitat de contractar una assessoria tècnica especialitzada.
més informació >

informació comarcal
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
Pla estratègic Maresme 2015
banner acord mobilitat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12