24.11.2015Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Medi Ambient
METEOMAR

PREDICCIÓ PER AVUI DIA 24-11-2015: fred i més núvols a la tarda


Durant el matí l'ambient serà assolellat a tota la comarca però al llarg de la tarda la nuvolositat augmentarà fins a tapar el cel però estarà formada per núvols alts i mitgencs. No s'esperen precipitacions. Els vents seran fluixos, força 2 a 3, de component variable durant el matí girant al Sud-oest de cara a la tarda. Mar en estat de marejol amb àrees de mar de fons durant el matí a tota costa de la comarca. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i aniran dels 9 als 14 graus mentre que les mínimes baixaran també lleugerament i aniran dels -3 als 5 graus. 


més informació >

RESPONSABLE: Joaquim Serra
CONTACTE:Tel.: 93 741 16 16    
                          Fax: 93 757 21 12
          A/e: jserra@ccmaresme.cat
HORARI: Dilluns, Dimecres, Dijous i Divendres, de 9:00 a 15:00h.
Dimarts, de 9.00 – 14.30h i de 16.30 - 19.00h.

OBJECTIUS


Elaborar diàriament previsions meteorològiques fiables per a la comarca i proporcionar als municipis tota la informació necessària per prevenir situacions meteorològiques de risc (SMR).

USUARIS


Tots els sistemes d'alerta dels ajuntaments de la comarca, mitjans de comunicació i ciutadans interessats en la informació meteorològica.

FUNCIONAMENT

Les previsions meteorològiques s'elaboren a diari a partir de les dades que proporciona el satèlit Meteosat de segona generació, el radar meteorològic, els mapes de previsió de diferents centres meteorològics i el parc d'estacions meteorològiques automàtiques i manuals que es troben repartides per tota la comarca. Les previsions es difonen a través de la xarxa d'emissores locals de ràdio que funcionen al Maresme i de la pàgina web del Consell Comarcal.

Quan es preveu una situació meteorològica de risc (SMR), s'activen automàticament els sistemes d'alerta dels municipis. Llavors, totes les policies locals dels pobles adscrits al servei reben per SMS els avisos corresponents d'alerta.

El servei també gestiona les bases de dades meteorològiques i atmosfèriques de la comarca i se n'encarrega del  manteniment.

Meteomar-El temps
normativa
Reglament abocaments
Normativa sobre Eficiència energètica
normativa sobre contaminació acústica
normativa sobre control ambiental de les activitats
tancament
el cicle de l'aigua
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12