28.02.2015Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Medi Ambient
METEOMAR

PREDICCIÓ PER AVUI DIA 28-02-2015: Sol al matí i alguns núvols a la tarda


Ambient completament assolellat durant el matí. De cara a la tarda la nuvolositat augmentarà tot i que estarà formada per núvols alts i mitgencs. No s'esperen precipitacions. Vents de fluixos, força 2 a 3, de component Nord-oest a primeres hores del matí girant a Sud i Sud-oest a partir del migdia. Mar arrissada amb àrees de marejol durant la tarda a tota la costa de la comarca. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i aniran dels 14 als 15 graus mentre que les mínimes baixaran i aniran dels 0 als 6 graus. 


més informació >
 

RESPONSABLE: Joaquim Serra
CONTACTE:Tel.: 93 741 16 16    
                          Fax: 93 757 21 12
          A/e: jserra@ccmaresme.cat
HORARI: Dilluns, Dimecres, Dijous i Divendres, de 9:00 a 15:00h.
Dimarts, de 9.00 – 14.30h i de 16.30 - 19.00h.

OBJECTIUS


Elaborar diàriament previsions meteorològiques fiables per a la comarca i proporcionar als municipis tota la informació necessària per prevenir situacions meteorològiques de risc (SMR).

USUARIS


Tots els sistemes d'alerta dels ajuntaments de la comarca, mitjans de comunicació i ciutadans interessats en la informació meteorològica.

FUNCIONAMENT

Les previsions meteorològiques s'elaboren a diari a partir de les dades que proporciona el satèlit Meteosat de segona generació, el radar meteorològic, els mapes de previsió de diferents centres meteorològics i el parc d'estacions meteorològiques automàtiques i manuals que es troben repartides per tota la comarca. Les previsions es difonen a través de la xarxa d'emissores locals de ràdio que funcionen al Maresme i de la pàgina web del Consell Comarcal.

Quan es preveu una situació meteorològica de risc (SMR), s'activen automàticament els sistemes d'alerta dels municipis. Llavors, totes les policies locals dels pobles adscrits al servei reben per SMS els avisos corresponents d'alerta.

El servei també gestiona les bases de dades meteorològiques i atmosfèriques de la comarca i se n'encarrega del  manteniment.

Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12